20 اشتباهی که زمان شروع کسب و کار مرتکب میشویم

20 اشتباهی که نباید زمان شروع کسب و کار مرتکب شوید

۲۰ مورد از بزرگترین اشتباهاتی که به گفته کارشناسان تجارت‌های کوچک، کسب و کارهای نوپا مرتکب می‌شوند را بیاموزید
براساس اطلاعات گردآوری‌شده توسط اداره آمار کار ایالات متحده آمریکا، ۲۰٪ کسب و کارهای جدید در دو سال ابتدایی فعالیت شکست می‌خورند و تقریباً نیمی از همه کسب و کارها پس از گذشت پنج سال پایدار نمی‌مانند. بنابراین، چگونه شما استارت‌آپ خود را راه‌اندازی کنید و پیش ببرید؟
ما با صدها صاحب تجارت کوچک، استراتژیست پیشرفت، مشاور مالی، کارشناس حقوقی و مشاور تجاری تماس گرفتیم تا ۲۰ مورد از بزرگترین اشتباهاتی که استارت‌آپ‌ها مرتکب می‌شوند را گرد آوریم؛ بنابراین، شما می‌توانید هنگام شروع کسب و کارتان از آنها پرهیز کنید.

۱. از شکست نترسید


بزرگ‌ترین اشتباهی که می‌توانید زمان شروع کسب و کار گرفتارش شوید، ترس از شکست است. شکست کلید موفقیت شماست و غلبه بر ترس برای آینده کسب و کارتان بسیار مفید است. این‌که چگونه پس از شکست برمی‌خیزید و از اشتباهاتتان نکاتی می‌آموزید کلید موفقیت بزرگ شما است.

۲. زمان شروع کسب و کار، نقشه کار داشته باشید

کسب و کارهای بسیار زیادی بدون نقشه اولیه کار را شروع می‌کنند و اگر در نقشه‌ریزی شکست بخورید، اساساً برای شکست نقشه ریخته‌اید. یک کاسب نوپا باید یک نقشه کار طراحی کند، حتی اگر فقط یک صفحه باشد. این نقشه باید میزان هزینه راه‌اندازی، پیشبینی میزان فروش، مشتریان محصول و دلیل خریدشان را دربرگیرد.

میتوانید با تحقیق از افرادی که این مشاغل را دارند و تا به حال راه اندازی کرده اند شروع کنید.

اگر در یکی از شهرهای کوچک ایران زندگی میکنید، بهتر است به شهرهای مجاور برای تحقیق بیشتر بروید و یک نقشه راه کوچک اما دقیق برای شروع کسب و کارتان ایجاد کنید.

مطالعه این مطلب را برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی از دست ندهید.
بهترین پیشنهادهایی که میتواند شما را میلیونر اینترنتی کند

۳. منظم باشید

منظم بودن نکته اساسی است. اداره یک تجارت کوچک همانند ریاست یک سیرک است. داشتن چیزهای زیادی که خوشحال‌کننده هستند یک امر معمولی است. بنابراین، من یک فهرست وظایف روزانه دارم، اموری که باید انجام دهم و آنها را براساس اولویتشان فهرست می‌کنم. این کار ساده به نظر می‌رسد، اما به کار می‌آید و مرا بسیار کارامد می‌سازد.

۴. زمان شروع تجارت، بازار و مخاطب هدفتان را درک کنید

یک اشتباه متداول استارت‌آپ‌ها وقت نگذاشتن برای درک بازار و مشتریان هدف است. برای بنیان‌گذاران حوزه آی‌تی (فناوری اطلاعات) نوشتن کد می‌تواند آسانتر از صحبت با مشتریان به نظر برسد، ولی اگر در مسیر درست باشید، هیچ راهی برای شناخت نیست مگر این‌که مدام از مشتریان کنونی یا بالقوه خود بازخورد بگیرید. ذکر این نکته مهم است که اغلب ساخت یک محصول بزرگ به‌معنای تجارت موفق نیست. بسیاری از شرکت‌ها درمی‌یابند روی بازاری تمرکز کنند که برای ساخت یک تجارت بزرگ در بستر آن، حقیقتاً خیلی کوچک است.

۵. برای ساختار حقوقی و ثبت تجاری مناسب پرونده تشکیل دهید

بزرگ‌ترین اشتباهی که صاحبان تجارت‌های نوپا مرتکب می‌شوند ثبت نکردن کسبشان، انتخاب هویت تجاری صحیح یا حفظ مالکیت معنویشان است. این سه مسأله برای شروع درست یک کسب و کار تعیین‌کننده هستند؛ چنان‌که اگر به‌درستی انجام نشوند، برای اصلاحش زمان و مبلغ ارزشمندی هزینه خواهد شد.
البته در کشور ما درست است که زمان شروع کسب و کار باید به این مسائل هم توجه کنیم اما، نباید خیلی درگیر آن شویم و طوری پیش برویم که همه چیز به ثبت شرکت و نام تجاری ما بستگی داشته باشد.

۶. سعی نکنید همه کارها را خودتان انجام دهید

یک اشتباه بزرگ که کارفرمایان مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند به‌کلی تنها هستند و می‌کوشند بدون بهره‌مندی از مشاوران باهوش، مستقلاً عمل کنند. سعی نکنید یک تجارت جدید را خودتان (به‌تنهایی) راه بیندازید. مشاوران معتمد مجربی را بیابید و کنار خود نگاه دارید تا راجع‌به ایده‌ها، راهبرد، چالش‌ها و پیشرفت تجارت خود با آنها بحث کنید. خرد و قدرت با تعدد مشاوران به دست می‌آید. برای دریافت بازخورد مداوم، چهار تا شش نفر را ترغیب کنید به شرکت شما بپیوندند تا اشتباهات کمتری رخ دهد.

یک راه بهتر برای کمتر شدن اشتباهات زمان شروع استارتآپ، استفاده از آموزشهای متعددی است که وجود دارد.

۷. با سرمایه‌گذاران نامناسب شراکت نکنید

بخش مهمی از پیشرفت که کارفرمایان باید پیش از شروع یک کسب و کار بدانند این است که سرمایه‌گذارانشان بیش از صِرف یک حامی مالی هستند. مجموعه سرمایه‌گذاران اولیه یک شرکت آن را می‌سازند یا از بین می‌برند. این افراد بدون داشتن مدرکی از مفهوم ارائه‌شده به خود، به توان بالقوه آن تجارت اعتماد می‌کنند. کسب و کارها، پس از بنا نهادن پایه‌های اولیه خود، با سرمایه‌گذارانی که به رشد و پایداری آن تجارت نظر دارند تعامل می‌کنند.

۸. از قراردادها اجتناب نکنید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که صاحبان و کارفرمایان هنگام شروع کار دچار آن می‌شوند شکست در اجرای قراردادها است. روابط هرچه‌قدر هم که احتمالاً خوب باشند، وقتی سیستم‌ها و توافق‌ها برقرار نگردند، می‌توانند به سردی منتهی شوند.

۹. زمان شروع کسب و کار، خیلی زود دست به کار استخدام نشوید

تا حد زیادی، بزرگترین اشتباهی که یک تجارت نوپا می‌تواند انجام دهد استخدام خیلی زود کارمندان است، مانند استخدام نیروی تمام‌وقت در شرایطی که یک نیروی پاره‌وقت می‌تواند منطقی‌تر باشد یا استخدام یک کارمند درحالی‌که یک پیمانکار فرعی می‌تواند همان کار را انجام دهد. راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک با نیروهای پاره‌وقت، پیمانکاران فرعی و خدمات سایر افراد حرفه‌ای بسیار آسانتر است.

۱۰. نیازها به سرمایه را دست کم نگیرید

بیشتر کارفرمایان می پندارند می‌توانند با هیچ پیشرفت کنند. آنها تأثیرگذاری نقاط نامعلوم، چالش‌ها و تأخیرها را در تلاش برای به حداقل رساندن میزان مشارکت دیگران فراموش می‌کنند. مدیران تجارت‌های نوپا می‌خواهند برای رسیدن به بهترین حالت برنامه‌ریزی کنند، اما تقریباً هرگز این اتفاق نمی‌افتد. این ذهنیت را می‌توان به مثبت‌نگری و خوشبینی مدیران نسبت داد. مثبت‌اندیشی جایگاه خودش را دارد، بااین‌حال، وقتی نوبت به سرمایه می‌رسد، غالباً به‌سبب رشد کمتر از حد ایده‌آل، سقوط را به دنبال دارد.

11. هنگام راه اندازی کسب و کارتان، زیاد ول خرجی نکنید

برای تجارت‌های نوپا با سرمایه محدود، مدیریت نادرست پول و بی‌مسؤولیتی دربرابر گردش نقدینگی یک جمله مرگبار است. من اشتباه کرده‌ام که به‌جای افراد مناسب، افراد بسیار زیادی را استخدام کرده‌ام و بدون داشتن یک فرایند مشخص شایسته برای مدیریت خروجی کار، پول خود را صرف شلوغ کردن ورودی کار کردم. استفاده بد از پول خوب و تلاش برای ارائه همه چیز به همه کس، به‌جای تمرکز بر یک کار گزینش‌شده، یقیناً یک مسیر آتشبار برای اتلاف زمان و پول ارزشمندی است که برای یک تجارت نوپا حیاتی هستند.

۱۲. برای خود حقوق نامناسبی تعریف نکنید

اختصاص مقدار بسیار کم یا بسیار زیاد اجرت به خودتان یک اشتباه است. تعیین حقوق یک نیروی استخدامی جدید غالباً آسانتر از تعیین حقوق کارفرما یا شرکا است. درصد مشخصی از سود را به خودتان اختصاص دهید. هر انتخابی می‌کنید، پرداخت به خودتان (و به شرکا) را یک عمل و سنگ بنا برای توقع سالم از مدیریت در نظر بگیرید.

۱۳. کمتر از ارزش واقعی روی محصول یا خدمتتان قیمت نگذارید

برای کارتان قیمت بسیار بالا تعیین نکنید، اما روی آن قیمت بسیار کم هم نگذارید؛ فقط به‌منظور به دست آوردن سهمی از بازار قیمت را پایین بیاورید. بسیاری از کارفرمایان با بهترین نیات شروع می‌کنند و چیزهای رایگانی به خیریه، جامعه یا برای دیده‌شدن می‌بخشند یا کارهای رایگانی انجام می‌دهند. در انجام این کار خیلی مراقب باشید، زیرا نمی‌خواهید به‌عنوان یک منبع هدایای رایگان شناخته شوید. نخست به موجودیتان نگاهی بیندازید.
زمان شروع کسب و کار عجله نکنید

۱۴. شتاب‌زده عمل نکنید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که تجارت‌های نوپا مرتکب می‌شوند انجام کار پیش از آمادگی است. جمله «کار انجام‌شده بهتر از کمال انجام‌نشده است» توصیه درستی است، درعین‌حال، برای انجام کار باید از توان مدیریت مشتریان جدید اطمینان داشت. وقتی دربرابر عموم کار خود را راه‌اندازی کرده‌اید و جذب مشتریان را آغاز نمودید، مطمئن شوید که سیستم و فرایند شما، ازقبیل شرایط و فرایند پرداخت، قراردادها و ارتباطات سر جای خود هستند،ضمن این‌که هم‌چنان قادر به حفظ استراتژی بازاریابی خود هستید. پیش از آن‌که تعهد به مشتریان را شروع کنید، لازم است هسته سایت را نفوذ‌ناپذیر سازید؛ اگر این‌چنین نباشند، این شکافی است که نشان از غیرحرفه‌ای بودن دارد.

۱۵. کار خود را شتاب‌زده گسترش ندهید

وقتی به موفقیت می‌رسید، آسان است که فرض کنید پیشرفت ادامه خواهد داشت و بهترین راه برای داشتن خروجی بیشتر تکرار ساده روش کاریتان است. بااین‌حال، اگر تجارتتان را با سرعت خیلی زیاد گسترش دهید، می‌تواند پیامدهای وخیمی داشته باشد. ممکن است دریابید که دوره پیشرفتتان صرفاً موقتی است و درنهایت یک گروه از کارکنان جدید روی دستتان می‌ماند، اما نه کاری برای آنها وجود دارد نه پولی. به همین دلیل مهم است که روندی آهسته و پیوسته را برای توسعه کارتان در پیش بگیرید و هرگز به تحریک نتایج خوب عمل نکنید.

۱۶. یک فرایند دفتری دقیق را به کار بندید

بسیاری از بنیانگذاران تجارت‌های نوپا کار خود را بدون یک فرایند دفتری مناسب شروع می‌کنند. حسابرسی عالی به شما کمک می‌کند که تصمیمات تجاری هوشمندانه‌تری بگیرید، فرصت‌ها را زود شکار کنید و مشکلات را قبل از آن‌که غیر قابل کنترل شوند برطرف سازید. آگاهی از وضعیت مالیتان کمک می‌کند سلامت مالی کسب و کار خود را حفظ نمایید. حسابرسی خوب، هم‌چنین، شما را از تسلط بر مسائلی مانند پرداخت مالیات و بیمه که می‌توانند تجارت‌های حتی بزرگ را به دردسر بیندازند مطمئن می‌سازد.

۱۷. یک برنامه بازاریابی ایجاد کنید

اگر مسأله، بازار و ایده را برای تجارت نوپای خود با موفقیت پشت سر گذاشته‌اید، آنگاه باید برنامه‌ای داشته باشید که می‌خواهید چگونه به اولین کاربر، ۱۰ کاربر اول، ۱۰۰ کاربر اول و مانند آن دست یابید. اینجاست که به یک استراتژی مفصل بازاریابی نیاز دارید که جذب اولیه کاربران، تبدیل آن کاربران به خریدار و راضی ساختن آن مشتریان از محصولتان را دربرگیرد، تاحدی‌که آن مشتریان ازطریق بازبینی‌ها، توصیه‌های شفاهی و ارجاع دادن‌ها و غیره به شما در جذب کاربران بیشتر یاری رسانند.

۱۸. افراد نامناسب را به کار نگیرید

شما می‌خواهید مناصب مختلفی که به مجموعه‌ها و زمینه‌های مهارتی گوناگونی نیاز دارند را پر کنید. وقتی شروع می‌کنید، مطمئن باشید که کار سختی پیش رو دارید و به افراد چندمهارتی همه‌جانبه‌ای نیازمندید که بتوانند همه کارها را انجام دهند. وقتی به پیشرفت رسیدید، به استخدام کسانی که در مسؤولیت‌های نیازمند به تخصص متخصص هستند توجه کنید. وقتی به یک متخصص نیاز دارید، افراد چندمهارته را به کار نگیرید و وقتی می‌توانید برای انجام امور یک فرد چندمهارته را به کار بگیرید، یک متخصص را استخدام نکنید.

۱۹. بیش از توان قول ندهید

خود را در کسب درآمد بیش از حد خسته نکنید. بسیار بهتر است که به یک مشتری بالقوه بگویید که می‌توانید کارش را مثلاً ماه آینده انجام دهید تا این‌که تعهد خیلی سنگینی را بپذیرید. این کار نه‌تنها شما را از شکست در رسیدن به اهداف به‌سبب مشغله زیاد حفظ می‌کند، بلکه باعث می‌شود به نظر برسد متقاضیان زیادی دارید. و این همیشه خوب است.

۲۰. متقاضیان کار را دست کم نگیرید

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که کاسبان نوپا مرتکب می‌شوند دست کم گرفتن متقاضیان آن کسب و کار است. مستندها و بلاگ‌های راجع‌به شروع کسب و کار باعث می‌شود افراد خوشبینانه بیندیشند. این مسأله به آن دلیل است که اطلاعات دردسترس سختی‌های آغاز یک تجارت را برجسته نمی‌کنند، بلکه پایان کار که یک تجارت پررونق است را می‌ستایند. به همین دلیل، مردم آغاز یک تجارت را آسان و مفرح می‌پندارند، درحالی‌که درواقع تاحدی برعکس است. تجارت‌های نوپا بیشتر زمان و پول شما را به خود اختصاص می‌دهند. حتی می‌توانند به روابط آسیب برسانند.

سخن آخر

یک کسب و کار موفق با یک فردِ تنها ایجاد نمی‌شود؛ کارشناسان و مشاوران آگاه به موضوع مورد نظر که می‌توانید به آنها تکیه کنید و از آنها بیاموزید را گرد خود جمع آورید. اگرچه در شروع کار، اشتباهات متعددی وجود دارند که می‌خواهید هنگام ایجاد کسب و کارتان از آنها پیشگیری کنید، گاه‌گاهی اشتباهات اجتناب‌ناپذیر هستند و توقعتان را بر این اساس مدیریت کنید.
از شکست نترسید؛ درعوض، از اشتباهاتتان درس بیاموزید و مدل کسب و کارتان را بر اساس نیاز تغییر دهید. ایده‌های جدید را بیازمایید و بازخورد بگیرید تا بتوانید محصولتان را به‌منظور بهتر برآورده ساختن نیاز مشتریان تغییر دهید.
منبع

اشتراک گذاری:

About The Author

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *