سلام، امروز با هم در رابطه با 8 نکته برای تحلیل سایت رقبا صحبت میکنیم.
اگر بخواهید کسب و کاری در اینترنت راه اندازی کنید، یا اگر بخواهید وارد فضای آنلاین شوید، نیاز به یک سایت خواهید داشت.
این که سایت بهتر است و یا شبکه های اجتماعی، قبلاً پاسخش را در یک مقاله داده ام.
در این نوشته 8نکته ای که برای تحلیل سایت رقبا به آن نیاز دارید را مورد بحث و بررسی قرار میدهم.
امیدوارم که فقط خواننده نباشید و به آنها عمل هم بکنید.
فهرست محتوا
سایت رقبا، در چه بازه زمانی مطلب منتشر میکنند
اولین نکته، این است که بررسی کنید، سایت رقبای کاری شما، هر چند وقت یک بار یک مطلب در وبلاگ یا سایت خود منتشر میکنند.
باید پستهای آنها را بشمارید و تاریخ آن را نیز مورد بررسی قرار دهید.
وقتی یک یا دو ماه آخر را تحلیل کردید، یک آمار کلی از عملکرد انتشار محتوای رقیب خود به دست خواهید آورد.
برای نمونه متوجه خواهید شد که شنبه ها و سه شنبه ها، مطلب منتشر میکند.
و دو ماه متوالی را که بررسی کنید، میبینید که این روال، همیشه و اکثر اوقات در سایت رقیب اجرا میشود.
پس استراتژی شما باید این باشد که شنبه و سه شنبه و پنج شنبه، مطلب منتشر کنید و سعی کنید از مطالب رقیبانتان، پر محتوا تر و ارزش مند تر باشد.
شما با دانستن بازه های انتشار رقبای خود می توانید برای خودتان یک بازه انتشار رقابتی ایجاد کنید.
بررسی ترافیک سایت رقبا
دومین نکته از 8 نکته برای تحلیل سایت رقبا ترافیک سایت است؛
هرکس که با الفبای کار در اینترنت آشنایی داشته باشد میداند که ترافیک سایت یکی از مهمترین معیارهای سنجش محبوبیت و اعتبار سایتها به شمار میرود. ابزارهای زیادی برای تعیین ترافیک وبسایتها وجود دارد که البته در میان همه آنها مقداری بیدقتی دیده میشود. هر چه رتبه و رنک سایت بالاتر باشد (یعنی رقم اختصاصیافته به آن کمتر باشد) ترافیک سایت بیشتر خواهد بود؛ و برعکس.
الکسا (Alexa) یکی از این سایتهاست که احتمالاً با آن آشنا هستید: محبوبترین مرجع بین سایتهای نشاندهنده ترافیک.
SimilarWeb یکی دیگر از ابزار سنجش رتبهبندی سایتهاست که عملکرد آن مورد قبول بسیاری از کارشناسان میباشد. اگر سایتی که در SimilarWeb به دنبال تجزیه و تحلیل آن هستید به اندازه کافی محبوب باشد، SimilarWeb منبع ترافیک سایت و حتی سایتهای ارجاعی (Referring) را نیز به شما نشان میدهد.
بررسی و تحلیل سئوی سایت رقبا
برای تحلیل و بررسی سئوی سایت و تحلیل آن، ابزارهای مختلفی وجود داردند که میتوانید بسته به نیاز، از هر کدام که خواستید استفاده نمایید.
ما برای رسیدن به این هدف دو سرویس را پیشنهاد میکنیم: Moz و SEMrush.
moz اطلاعات کلی مانند آنچه در رتبهبندی دیدیم را عرضه میکند ولی SEMrush تعداد عبارات مورد توجه رتبهبندی را بیان میدارد.
میتوانید اکانت یک ماهه moz را که به صورت ترایل ارائه میشود، بگیرید و قبل از کم کردن مبلغ از مستر کارت یا ویزا کارت خود آن را کنسل کنید.
اگر مستر یا ویزا کارت هم ندارید، نگران نباشید، با یک جستجوی ساده، میتوانید سایتهایی را بیابید که اکانت یک ماهه moz را میفروشند.
بررسی قدرت یا اتوریتی دامنه ی سایت رقبا (Domain Authority)
دامین آتوریتی (Domain Authority) که به اعتبار یا قدرت دامنه ترجمه میشود، یکی از ابزارهای بررسی قدرت وبسایتهاست. Domain Authority عددی است بین صفر تا صد. هر چه این عدد به صد نزدیکتر باشد، سایت از اعتبار بیشتری برخوردار است و بیشتر میتواند چشم موتورهای جستجو را به خود جلب کند، هر چه این رقم به سمت و سوی صفر میل کند، از اعتبار سایت کاسته میشود. بهعبارتدیگر Domain Authority یک نمره کلی است که به سایت اختصاص مییابد، این رقم برای جستجوگرهای اینترنتی مهم است.
برای این که خیلی راحت و بیدردسر Domain Authority سایت خود و رقبا را بدانید، کافی است به ابزار Open Site Explorer از سایت MOZ مراجعه کنید.
اندازه گیری تعاملات شبکه های اجتماعی رقبا
تعامل در شبکه های اجتماعی یا (Social Engagement) یک فاکتور مهم است که باید از رقبا مورد تحلیل قرار بدهید.
(Social Engagement) به این معناست که افرادی که در شبکه های اجتماعی شما را دنبال میکنند، در چه حد با پستها و محتوای شما درگیر میشوند.
برای مثال، اگر پستی در شبکه اجتماعی اینستاگرام میگذارید، چه قدر لایک، کامنت، و ویو میشود.
هر قدر تعامل شبکه های اجتماعی رقبا یا (Social Engagement) بالا تر باشد، نشان دهنده قدرت آنهاست.
اگر شما هم میخواهید فعالیتهای فعلیتان را انسجام بخشید، در وهله اول باید بدانید در کدام شبکه اجتماعی فعالیت نمایید: آیا فیسبوک مناسب است یا پینترست؟ توییتر ترجیح دارد یا اینستاگرام؟ شما باید با توجه به زمان و مکانی که در آن هستید و کاربران شما نیز در آن حضور دارند این موارد را بسنجید(به عنوان مثال اکنون در ایران بهترین گزینه اینستاگرام است)
کارشناسان معمولاً فیسبوک را برای برندهای B2C و لینکدین را برای برندهای B2B پیشنهاد میکنند. توییتر هم میتواند برای همگان مفید و مناسب باشد.
بررسی ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی
تقریباً تمام بازاریابهای حرفهای که من با آنها برخورد داشتهام، بر روی قدرت ایمیل مارکتینگ و تأثیرگذاری مثبت آن انگشت گذاشتهاند. برخلاف منابع ترافیک ساز (مانند گوگل، فیسبوک، توییتر و لینکدین)، ایمیل یک شرکت طرف ثالث نیست بلکه بخشی از دارایی و اطلاعاتِ خودِ شماست. بهعبارتدیگر شما با اتکا به دانش خودتان و بدون یاری از شرکتهای فوق میتوانید ترافیک سایتتان را بالا ببرید. با
ایمیل، واسطهها نیز حذف میشوند و شما مستقیماً با کاربر سخن میگویید.
مهم این است که بتوانید بازدیدکنندگان سایتتان را متقاعد کنید که ایمیلشان را در اختیارتان بگذارند تا خبرنامههای روزانه، هفتگی، ماهانه یا دورهای شما را دریافت نمایند.
در اینجا اشاره به یک نکته ظریف خالی از لطف نیست: یکی از سرنخهای مهم در بحث ایمیل مارکتینگ، تعداد اعضای لیست گیرندگان ایمیل (Email list size) است. این که چند نفر ایمیلهای خبرنامه شرکت رقیب را دریافت میکنند، میتواند حقایق بسیاری را برای شما آشکار سازد. البته این رقم ممکن است همیشه در معرض دید دیگران قرار نگیرد ولی کافی است به فرم Signup سایت دقیق شوید؛ شاید آنجا چیزی دستگیرتان شود،
این نکته را هم باید ذکر کنم، اگر کسی به شما گفت ایمیل در این زمانه دیگر کار نمیکند، به او بگویید:
خود شبکه های اجتماعی هم برای اطلاع رسانی از ایمیل استفاده میکنند.
هدف گیری مجدد یا همان Retargeting
یکی دیگر از 8 نکته برای تحلیل سایت رقبا که باید بدانید هدف گذاری مجدد است؛
هدفگیری مجدد یا همان Retargeting نوعی راهکار برای بهبود برندینگ و ترافیک است؛ تقریباً چیزی شبیه پاپآپ. در یک کمپین Retargeting از یک پیکسل ردگیری و یک کوکی استفاده میشود و شامل مراحل زیر است:
1. بازدیدکنندهای به سراغ سایت شما میآید و در آنجا گشتوگذار نموده، انواع محصولات و سرویسها را مشاهده و احتمالاً بررسی میکند.
2. این خانم یا آقای بدسلیقه (!) بدون اینکه از سایت شما خریدی بکند، کامنتی بگذارد و اثری از خودش بر جای گذارد، به سراغ سایتهای دیگر که دست بر قضا رقبای شما هستند ، میرود.
3. شما یک سری آگهی به آن بازدیدکننده گریزپا نشان میدهید. این آگهیها بر اساس محصولات، سرویسها و صفحاتی که وی قبلاً در سایت شما دیده طراحی و تنظیم شده است.
4. اکنون این کاربر به تبلیغات شما جواب میدهد و به سراغ سایتتان آمده تا عمل موردنظر شما را که مثلاً خرید کالا است انجام دهد.
تبلیغات، بازاریابی محتوا نیست بلکه در مقابل آن است ولی Retargeting با محتواهایی که تولید میکنید بهخوبی کار میکند و سازگاری دارد.این یک واقعیت مهم است که شرکتهایی که محتوا را با Retargeting در هم میآمیزند، به یک مزیت رقابتی دست مییابند.
بررسی تعداد صفحات سایت رقبا
برخی برندها در شبانهروز مرتباً مطلب، پست، خبر و گزارش منتشر میکنند؛ در مقابل شرکتهایی هستند که مقالات بسیار کمتری نشر میدهند. نکته مهم این است که بدانیم «بیشتر» همیشه بهتر نیست بلکه باید در این خصوص از یک استراتژی منسجم و برنامهریزی شده استفاده کرد.
اما با این حال یکی از عواملی که نشان میدهد که یک سایت، از سابقه و اعتبار خوبی برخوردار است و در زمینهٔ کاری خودش حرفی برای گفتن دارد، تعداد صفحات بالای سایت است. برای اینکه ببینید تعداد صفحات سایت شما – یا رقبایتان – چندتاست، پس از عبارت site: آدرس سایت را بنویسید و در گوگل جستجو کنید؛ به این صورت: site:http://webaddress.com
رقمی که در صفحه جوابها و پس از عبارت About آورده میشود، تعداد صفحات سایت را نشان میدهد.
البته روشهای دیگری هم هستند که این یکی از ساده ترین آنها بود که در مطلب 8 نکته برای تحلیل سایت رقبا که باید بدانید بررسی گردید.
امیدوارم این 8 نکته را برای تحلیل رقبای اینترنتی خود به کار ببندید.
شب و روز خوبی را برایتان آرزو میکنم.
بدرود.
اشتراک گذاری: