ted آیا سخنرانی های آن مفید هم هست.

ted چیست و آیا سخنرانی های آن مفید هم هست؟

سلام به دوستان و مخاطبین اثر خاص، من همیشه عادت دارم نوشته هایم را با احوال پرسی آغاز کنم تا از حالت خشک و بی روح یک مقاله بیرون بیاید.
امروز در رابطه با ted و سخنرانی های آن میخواهم با شما صحبت کنم.
برای برخی از دوستان که با پروژه ted آشنا نیستند در ادامه توضیحات کوتاهی را بیان میکنم و بعد به شما خواهم گفت که آیا سخنرانی های ted اصلاً مفید هم هستند یا خیر؟

سخنرانی ted چیست

ted مخفف Technology, Entertainment, Design) با هدف ارائه سخنرانی در زمینه تکنولوژی، سرگرمی و طراحی در سال 1984 میلادی راه اندازی شد.
در حال حاضر مجموعه وسیع تری از سخنرانی ها و همایشها در این سایت برگذار میگردد و منحصر به تکنولوژی و طراحی نیست.
کنفرانس اصلی تد هر ساله در شهر ونکوور در ایالت بریتیش کلمبیا در کانادا و در مرکز همایش ونکوور برگزار می‌شود.
سخنرانانی که در ted به سخنرانی میپردازند، حداکثر 18 دقیقه فرصت دارند تا مطلب خود را به خلاقانه ترین وجه ارائه نمایند.
از ژوئن سال ۲۰۰۶، پیشنهاد شد که سخنرانی‌ها به صورت رایگان از طریق وبگاه TED.com و تحت مجوز BY-NC-ND کرییتیو کامانز پخش شود.
خالق ted Richard Saul Wurman، بود که در اسفند 1362 شمسی آن را بنیان گذاری نمود.
Wurman در سال 2000 میلادی به دنبال یک جانشین برای خود میگشت چرا که دیگر احساس میکرد این کار باید به یک فرد خوش فکر دیگر سپرده شود.
وی با کریس اندرسون ملاقات کرد و با او برای واگذاری ted به توافق رسید.
در فوریه سال ۲۰۰۲، اندرسون یک سخنرانی تد ارائه داد که در آن چشم‌انداز خود را از کنفرانس و نقش خود به عنوان سرپرست را توضیح داد.
کارکنان تد در دفتر مرکزی در نیویورک و ونکوور، متشکل از حدود ۱۴۰ نفر می‌شوند.
افرادی هم چون بیل گیتس، لری پیج، استیون هاوکینگ، دنیل کانمن، ریچارد داوکینز، #جف بزوس، ایلان ماسک و ال‌گور از جمله‌ی هزاران نفری هستند که در رویداد تد سخنرانی کرده‌اند.

آیا سخنرانی های ted مفید هم هستند؟

تد که بیش از سه ادهه از عمرش میگذرد، هم‌اکنون به یک ژانر سخنرانی تبدیل شده و از سخنران‌های بسیاری می‌شنویم که می‌گویند: «یک سخنرانی به سبک تد انجام دادم» یا «می‌خواهم یک مراسم سخنرانی به سبک تد برگزار کنم.»
کتاب‌های متعددی هم با موضوع «سخنرانی به سبک تد» وجود دارند که یکی از معروف‌ترین آن‌ها را کریس اندرسون مالک و مدیر فعلی پروژه‌ی تد با عنوان اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED نوشته است
اما همان طور که میدانید، یک پروژه هر قدر که بزرگ میشود علاوه بر به دست آوردن محبوبیت فراوان، انتقادهایی هم به آن وارد میشود.
بخش قابل توجهی از نقدهایی که به پروژه تد وارد است به ted x یکی از زیر مجموعه های تد است.
با این که دستور العملهای متعدد و چهار چوبهای مشخصی برای ted x وجود دارد، اما باز هم خیلی از افراد برای به دست آوردن شهرت در تد ایکس به سخنرانی میپردازند.
اما خود TED هم با وجود سخت‌گیری‌ها و کنترل و نظارت بیشتر، از تیررس نقدها به دور نبوده است.
اِوگِنی موروزف (Evgeny Morozov) سخنرانی‌های تد را به «نگاه ساده‌اندیشانه» و ادعای «ارائه‌ی راهکار برای هر مسئله و چالش» متهم می‌کند. او هم‌چنین جنبه‌ی سرگرمی را در این سخنرانی‌ها بر جنبه‌ی تحلیلی آن‌ها غالب می‌داند.
نسیم طالب سخنرانی‌های تد را به یک «سیرک» تشبیه کرده که دانشمندان و متفکران را به یک سری افراد سرگرم‌کننده‌ی سطح‌پایین تبدیل می‌کند.
خیلی از منتقدان دیگر هم میگویند 18 دقیقه برای ارائه یک سخنرانی که واقعاً علمی باشد و تمامیه جنبه ها را مورد تحلیل قرار بدهد بسیار کم است.
همچنین دغدغه‌ی سرگرم کردن مخاطب و هیجان‌زده کردن او باعث می‌شود که جنبه‌ی علمی و تحلیلی سخنرانی‌های تد کمرنگ شود.
شاید جالب باشد بدانید که خود بنیان گذار ted هم یکی از منتقدان این پروژه است.
وی معتقد است که حفظ کردن سخنرانی‌ها و اجرای آن‌ها بر روی سِن باعث شده که شکل برنامه‌های تد بیشتر به سمت یک «نمایش از پیش‌ طرح‌ریزی شده» سوق پیدا کند.
ورمن بارها این ایده را مطرح کرده که سخنرانی‌های فی‌البداهه می‌توانند آموزنده‌تر و مفیدتر باشند. او هم‌چنین طرح گفتگوهای فی‌البداهه‌ی دو-نفره را مطرح کرده است. چون در این حالت، جنبه‌های مختلف یک موضوع بهتر دیده شده و یک‌جانبه‌گرایی کم‌رنگ خواهد شد. ضمن این‌که چنین برنامه‌ای از اجرای یک نمایش با متن حفظ شده، به یک تحلیل و گفتگو و تعامل آموزنده تبدیل خواهد شد.
البته این انتقادها در صورتی به ted وارد میشود که همه ما میدانیم افرادی در آن به سخنرانی پرداخته اند که همه نام آشنا هستند و گاهاً برنده جایزه نوبل هم شده اند.
و از یک جهت دیگر هم میدانیم که دانشمندان و افراد متخصص دوست دارند و میخواهند با افراد عام تر درون جامعه ارتباط بهتر و دوستانه تری ایجاد نمایند و نمیشود تمامیه سخنرانی ها را طوری انجام داد که خسته کننده باشد و بقیه اشخاص را زده کند.
در واقع علت ارتباط خیلی از مردم با سخنرانی های تد هم همین ساده سازی و داستان گونه بودن آن است.
خوبی این مجموعه سخنرانی های این است که: زیر نویس به زبانهای مختلف برای اکثر سخنرانی ها وجود دارد.
اکثر مطالب را میتوانید با زیر نویس فارسی نیز تماشا کنید که دوستانی علاقه مند از کشور خودمان کار زیر نویس گذاری را انجام داده اند.

اشتراک گذاری:

About The Author

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *